Συναγερμοί

Συστήματα συναγερμών

Κατηγορίες συναγερμών

Συναγερμοί σπιτιών

Συναγερμοί αυτοκινήτων

Λειτουργία συναγερμού

Παρακολούθηση
Συναγερμοί σπιτιών ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ
Συναγερμοί σπιτιών ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ

Συναγερμοί αυτοκινήτων

Οι συναγερμοί αυτοκινήτων μπορεί να έχουν σύστημα ελέγχου με τηλεχειριστήριο επειδή είναι εξοπλισμένοι με ένα ασύρματο δέκτη και από ένα σύνολο αισθητήρων. Σε αυτό το σύστημα ο έλεγχος από απόσταση γίνεται μέσω του κλειδιού.
Ένα άλλο σύστημα συναγερμού αυτοκινήτου βασίζεται σε κωδικούς, χωρίς να χρησιμοποιείται το κλειδί του αυτοκινήτου.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες συναγερμών αυτοκινήτων:


Συναγερμοί μοτοσυκλετών

Τα μηχανάκια είναι ένας από τους ευκολότερους στόχους για τους κλέφτες. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να αποκτήσετε ένα συναγερμό μοτοσυκλέττας πολύ καλής ποιότητας. Ενας τύπος συστήματος συναγερμού μοτοσυκλέττας, τελευταίας τεχνολογίας, είναι το GPS, που λειτουργεί σαν σύστημα εντοπισμού. Εάν τυχόν κλαπεί η μοτοσυκλέτα σας μπορείτε να ανακαλύψετε την ακριβή τοποθεσία όπου βρίσκεται η μηχανή σας μέσα από μία εφαρμογή στον υπολογιστή σας.

Ο συναγερμός μοτοσυκλέτας με GPS δεν αποτρέπει την κλοπή αλλά διευκολύνει την εύρεση του οχήματος. Το σύστημα GPS δεν είναι ορατό έτσι ώστε μην προειδοποιείται ο κλέφτης. Αυτό το είδος συναγερμού για μηχανές είναι το πιο αποτελεσματικό για να ξαναβρείτε την μοτοσυκλέτα σας. Το πρόβλημα όμως με τα GPS είναι το κόστος τους. Οι τιμές τους είναι πολύ ψηλές και γι αυτό η αγορά αυτών των συστημάτων συναγερμού μοτοσυκλέτας περιορίζεται στους κατόχους ακριβών μηχανών.

Ο τηλεχειριζόμενος ηχητικός συναγερμός είναι ένας άλλος τύπος συναγερμού μοτοσικλέτας. Υπάρχουν διάφορα είδη τέτοιων συναγερμού μηχανής. Κάποια από αυτά στέλνουν μήνυμα προς ένα τηλεχειριστήριο, έως κάποια συγκεκριμένη απόσταση, ενώ άλλα μπορούν ακόμη και να απενεργοποιήσουν τη μηχανή σας. Φυσικά αυτά τα συστήματα συναγερμού μοτοσυκλέτας εμποδίζουν την κλοπή μόνο εάν κάποιος περαστικός επέμβει ώστε να την ματαιώσει. Υπάρχει μεν η πιθανότητα να φοβίσει τον κλέφτη ο ήχος της σειρήνας του συναγερμού μηχανής, αλλά ένας έμπειρος κλέφτης μπορεί εύκολα να διακόψει την λειτουργία της. Επίσης μέχρι να ξεκινήσει να λειτουργεί ο συναγερμός μοτοσυκλέτας, μπορεί το μηχανάκι σας να βρίσκεται κιόλας μέσα σε ένα φορτηγό.