Συναγερμοί

Συστήματα συναγερμών

Κατηγορίες συναγερμών

Συναγερμοί σπιτιών

Συναγερμοί αυτοκινήτων

Λειτουργία συναγερμού

Παρακολούθηση
Συναγερμοί σπιτιών ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ
Συναγερμοί σπιτιών ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ
Συναγερμοί σπιτιών

Οι συνθήκες ζωής τόσο στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, όσο και στην επαρχία, αποδεικνύουν πως δεν μπορούσε πια να κοιμόμαστε ήσυχοι, με τα κρούσματα διαρρήξεων και παραβίασης σπιτιών και καταστημάτων να γίνονται όλο και πιο συχνά.

Η ανάγκη για ασφάλεια της περιουσίας μας, αλλά και -κυρίως- των αγαπημένων μας επιβάλλει την εγκατάσταση αξιόπιστου συστήματος παρακολούθησης και συναγερμού στο χώρο μας. Περιηγηθείτε στον κατάλογό μας και θα βρείτε συστήματα περιμετρικής προστασίας, πυρανίχνευσης, ανίχνευσης διαρροών αερίου ή νερού, συστήματα πρόσβασης ελέγχου και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και ψηφιακής καταγραφής συμβάντων με παράλληλη δυνατότητα μεταφοράς εικόνας μέσω τηλεφώνου και βεβαίως άμεση επέμβαση απ’ το κέντρο λήψης σημάτων 24 ώρες το 24ωρο. Επιπλέον στις σελίδες μας θα μπορέσετε να βρείτε συναγερμό για το ποδήλατο ή τη μοτοσυκλέτα σας.

Κάθε απόπειρα για κλοπή ή παραβίαση του ιδιωτικού σας χώρου (σπίτι –κατάστημα κ.λπ.) μπορεί πια να γίνει αντιληπτή και να αποτραπεί αποτελεσματικά μέσα από υψηλής αξιοπιστίας συστήματα παρακολούθησης και συναγερμού που παρέχουν επίσης αξιόπιστα καταστήματα πώλησης σε όλη την Ελλάδα.


Εγκατάσταση συναγερμού σπιτιών

Η εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού είναι έργο αρκετά πολύπλοκο και το είδος της εξαρτάται από το είδος του κτιρίου, καθώς και από τον αριθμό των εισόδων του. Για παράδειγμα οι ενσύρματοι ή ασύρματοι συναγερμοί σπιτιών είναι φθηνότεροι και απλούστεροι από τα συστήματα ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στα μπαρ ή στα καταστήματα. Ο λόγος είναι ότι στα μεγαλύτερα κτίρια ο αριθμός εισόδων είναι μεγαλύτερος άρα και τα ηλεκτρικά κυκλώματα που απαιτούνται είναι περισσότερα.

Η εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας μπορεί να γίνει από την κατασκευάστρια εταιρεία ή την αντιπροσωπεία της, από τεχνικούς που έχουν την απαιτούμενη κατάρτιση . Υπάρχει όμως και η δυνατότητα τοποθέτησης συστημάτων συναγερμού (που πωλούνται σε σετ) και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες.

Για να εγκατασταθούν ενσύρματοι ή ασύρματοι συναγερμοί σπιτιών, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα:
Η σειρά με την οποία θα συναρμολογηθούν και θα τοποθετηθούν τα διάφορα μέρη του συστήματος ασφαλείας είναι πολύ συγκεκριμένη. Πριν από τη συναρμολόγηση όμως θα πρέπει να γίνει σωστή καταγραφή των σημείων εισόδου και εξόδου του σπιτιού.

Το πρώτο κομμάτι που τοποθετείται σε ένα σύστημα συναγερμού είναι το κουδούνι ή σειρήνα. Θα πρέπει να παρατηρήσετε προσεκτικά το σπίτι σας έτσι ώστε να καταλάβετε σε ποιο σημείο είναι καλύτερα να το τοποθετήσετε. Συνήθως βάζουμε την σειρήνα του συναγερμού ασφαλείας σε σημείο που να είναι ορατή έξω από το σπίτι, για να αποθαρρύνονται οι κλέφτες. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σημείο αυτό δεν εκτίθεται σε υπερβολική ζέστη ή υγρασία. Μπορεί μάλιστα η σειρήνα να χρειαστεί ένα προστατευτικό κάλυμμα.

Οι ενσύρματοι ή ασύρματοι συναγερμοί σπιτιών αποτελούνται, εκτός των άλλων, από ένα πίνακα ελέγχου, ο οποίος θα πρέπει να τοποθετηθεί σε στρατηγικό σημείο για να είναι εύκολη η πρόσβασή του για να μπορείτε να τον ελέγχετε τακτικά.

Η απόσταση ανάμεσα στους αισθητήρες θα πρέπει να είναι τόση ώστε να διευκολύνεται η μετάδοση των μαγνητικών κυμάτων. Μετά το τέλος της εγκατάστασης μία δοκιμαστική λειτουργία, ανοίγοντας και κλείνοντας τις εισόδους του κτιρίου, θα δείξει κατά πόσον η εγκατάσταση του συστήματος συναγερμού ήταν αποτελεσματική.